Je bent hier:

Grondig reinigen en fluxbehandeling

Thermisch of ‘volbad’ verzinken is een procédé, waarbij we het te behandelen metaal na een grondige reiniging en een fluxbehandeling onderdompelen in een bad met gesmolten zink. Het zink in dit bad heeft een temperatuur vanaf circa 440 tot 560°C (de temperatuur verschilt, afhankelijk van het materiaal, het doel en het proces), waardoor het staal of de legering een reactie aangaat met het zink. Zo vormt zich een duurzame zink-ijzerlegering op het materiaal, met daarbovenop een laagje zuiver zink. Dit procédé wordt om verschillende redenen toegepast: onder andere om het betreffende materiaal goed te beschermen tegen corrosie of om het klaar te maken voor een volgend bewerkingsproces (het kan bijvoorbeeld worden voorzien van een duplex-coating). Tegelijkertijd kiest men vandaag de dag ook vaak voor deze specifieke oppervlaktebehandeling omwille van de authentieke, ruwe, ‘natuurlijke’ uitstraling die het eindproduct zo krijgt.

GOED OM TE WETEN

Afmetingen verzinkbad: 7200 x 1800 x 3200 mm. Nota bene: voor het verzinken van materiaal dat groter is, kunt u ook bij ons terecht (wij werken nauw samen met betrouwbare partners die dit groot formaat geheel naar wens voor ons verzinken).
Is een voorwerp hoger dan 3 meter, dan kunnen we het door middel van een dubbel- of kanteldip toch verzinken. Het product kan hierdoor een afmeting hebben tot wel 6500 mm x 4700 mm.
We kunnen ook zware ankerstangen tot 3,5 meter voor u verzinken.
Thermisch of volbad verzinken is een ander procédé dan elektrolytisch verzinken of galvaniseren: bij elektrolytisch verzinken wordt het te behandelen materiaal niet in een gloeiend heet zinkbad voorzien van een laagje zink, maar via ‘koude’ elektrolyse.
In de loop der tijd wordt een zinklaag mat en dof. Dit effect kunnen we tegengaan door het materiaal na het verzinken een ‘hydroclear-behandeling’ te geven. Zo blijft het zink enkele maanden langer mooi glad en glanzend.

De voor en nadelen van Thermisch verzinken

voor-en-nadelen-vinkje

Extreem duurzaam

voor-en-nadelen-vinkje

Onderhoudsvrij

voor-en-nadelen-vinkje

Kras- en slagvast

voor-en-nadelen-vinkje

100% circulair

voor-en-nadelen-vinkje

30 jaar garantie

voor-en-nadelen-kruisje

Laagdikte niet vooraf te bepalen

voor-en-nadelen-kruisje

Vervorming mogelijk door thermisch proces

Meer informatie

Meer weten over het Centrum voor Verduurzamen of een andere oppervlaktebehandeling?

Vragen?

We helpen je graag verder! Bel 040-2536622, mail naar info@verzinkerijmeerveldhoven.nl of ga naar de contactpagina.