Je bent hier:

Al 75 jaar voorop

Welkom op de website van ons familiebedrijf: Het Centrum Voor Verduurzamen. Groot geworden door groot te denken. In 1947, vlak na de 2de Wereldoorlog, startte onze overgrootvader Adriaan Sweegers Verzinkerij Meerveldhoven. In de loop der jaren werd er verbouwd, aangekocht, vernieuwd, overkapt, uitgebouwd en uitgebreid. Kortom: we zijn doorpakkers en voorlopers vanaf het eerste uur. 75 jaar later zijn we -met 3 specialistische bedrijven onder één dak- een van de grootste oppervlaktebehandelaars van de Benelux. Ons familiebedrijf staat onder leiding van de gebroeders Roel en Daan Sweegers. Als zonen van Henk Sweegers vormen zij alweer de derde generatie! Met Roel als Directeur van Verzinkerij Meerveldhoven en De Run Metaalcoating en Daan als Directeur van Dameco Plating, lopen we voorop op het gebied van techniek én sustainability. Want organisatiebreed is verduurzamen een van de belangrijke doelen en essentiële pijler binnen het toekomstbestendig maken van ons bedrijf.

Ongekende specialistische mogelijkheden

Met ‘de specialiteit van 1 en de kracht van 3’ op het gebied van oppervlaktebehandelingen, biedt het Centrum voor Verduurzamen ongekende én eindeloze (specialistische) mogelijkheden voor een breed scala aan branches en marktsegmenten. Met ‘de kracht van 3’ doelen we natuurlijk op Verzinkerij Meerveldhoven, De Run Metaalcoating en Dameco Plating. Een sleutelrol in alles wat we doen is weggelegd voor onze collega’s. Zij zijn de specialistische vakmensen die de klantvraag telkens weer weten te vertalen naar de gewenste en optimale oppervlaktebehandeling. Onmisbaar en ons allerbelangrijkste goed!

Verzinkerij Meerveldhoven

De Run Metaalcoating

Dameco Plating

Verzinkerij Meerveldhoven

Specialist in thermisch-, centrifugaal- en op hoge temperatuur verzinken volgens klantspecificaties.

De Run
Metaalcoating

Specialist in poedercoaten, natlakken, brandwerend coaten, glasparelstralen, schooperen/metalliseren en stralen van een grote diversiteit aan oppervlakten volgens klantspecificaties.

Dameco
Plating

Specialist in beitsen van RVS / inox, elektrolytisch verzinken, passiveren en sublimeren (SUBLIMOTION-PROCESS®) van een grote diversiteit aan oppervlakten volgens klantspecificaties.

Van toen tot nu. 1947 - 2023

Investeringen

Het Centrum voor Verduurzamen investeert continu in uitbreiding en optimalisatie van de verschillende productiefaciliteiten. Hieronder enkele voorbeelden van onze meest recente investeringen.

CO2-reductie verzinkovens door nieuwe branderinstallatie

logo-contact-verzinkerij-meerveldhoven

Implementatie digitaal ordervolgsysteem

logo-contact-verzinkerij-meerveldhoven

Twee nieuwe compressoren (poedercoating) van elk 75kW

logo-contact-de-run-metaalcoating

Twee 2.500 liter tanks & nieuwe droger

logo-contact-de-run-metaalcoating

Elektrostatisch spuitpistool voor milieuvriendelijker coaten en het vooraf meten van laagdiktes

logo-contact-de-run-metaalcoating

Uitbreiding bufferzone elektrolytisch verzinken

logo-contact-de-run-metaalcoating

Uitbreiding afdeling SUBLIMOTION-process®

CVV_Logo Dameco Plating kleur_RGB

Nieuwe elektrische RVS dompelmachine

CVV_Logo Dameco Plating kleur_RGB

Uitbreiding bufferzone elektrolytisch verzinken

CVV_Logo Dameco Plating kleur_RGB

Nieuwe geautomatiseerde RVS beitslijn

CVV_Logo Dameco Plating kleur_RGB

ONZE KLANTEN