Je bent hier:

Niet denken maar doen

Met al onze investeringen op het gebied van duurzaamheid zijn we in 2023 goed voor een besparing van meer dan 1 miljoen kg CO² uitstoot. Dit staat gelijk aan de uitstoot van ruim 560 huishoudens per jaar.

Zonnepanelen, energiemonitoringssystemen, het minimaliseren van de afvoer van chemische zuren, het recyclen van afvalstromen, warmteterugwinning, adiabatische koeling, een waterwasser en het faciliteren van een zo schoon mogelijke werkomgeving voor de medewerkers, één ding staat vast: het Centrum voor Verduurzamen gaat voorop in de energietransitie en sustainable actions. We zijn geen volgers, maar voorbeeldstellers.

Verduurzamen kunnen we echter niet alleen. Samen met onze mensen, klanten en toeleveranciers zoeken we daarom continu naar verbetering en besparing. We doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. We gaan er nu mee aan de slag, zodat we morgen kunnen zeggen dat we gisteren stappen hebben gemaakt. Dag in, dag uit …

465.310 kWh zonnepanelen

Bij Verzinkerij Meerveldhoven bedraagt het geïnstalleerd vermogen 465.310 kWh. Hiermee zijn we goed voor maar liefst 172.000 kg aan CO² reductie per jaar.

284.410 kWh zonnepanelen

Bij De Run Metaalcoating bedraagt het geïnstalleerd vermogen 284.410 kWh. Hiermee zijn we goed voor 105.000 kg aan CO² reductie per jaar.

309.745 kWh zonnepanelen

Bij Dameco Plating bedraagt het geïnstalleerd vermogen 309.745 kWh. Hiermee zijn we goed voor maar liefst 115.000 kg aan CO² reductie per jaar

55.500 kg CO² reductie

Door het versneld vervangen van onze resterende gasheftrucks realiseren we een CO² besparing van 55.500 kg op jaarbasis.

10.500 kg CO² reductie

Met nieuwe regeltechniek voor de gaswasser realiseren we een CO² besparing van 10.500 kg op jaarbasis.

34.500 kg CO² reductie

Met nieuwe regeltechniek voor de kleine compressor realiseren we bij Verzinkerij Meerveldhoven op jaarbasis een CO² besparing van 34.500 kg.

290.000 kg CO² reductie

Door te investeren in gedompelde branders en een grote centrifuge is er sprake van 50% CO² reductie met een besparing van 290.000 kg op jaarbasis.

592.200 kg CO² reductie

We hebben de gas gestookte oven centrifuge vervangen door een elektrisch model. De CO² besparing op jaarbasis is gigantisch. We besparen maar lieft 592.200 kg per jaar. Dit staat ongeveer gelijk aan de jaarlijkse CO²-uitstoot van ruim 200 Nederlandse huishoudens

3.428 zonnepanelen

Bij elkaar opgeteld liggen er 3.428 zonnepanelen op de daken van onze bedrijven.

1 miljoen kWp

Het totale geïnstalleerde vermogen van zonnepanelen bedraagt maar liefst ruim 1 miljoen kWp!

ONS MOREEL KOMPAS

Vandaag toekomstbestendig

Organisatiebreed verduurzamen is een van de belangrijke doelen en een essentiële pijler binnen het toekomstbestendig maken van ons bedrijf. Aan die toekomstbestendigheid werken we vandaag en de dagen die volgen. Het zorgt voor rust in ons familiebedrijf en voor de mensen die er werken én het creëert een stevig fundament voor de 4de generatie.

Werkplezier

Ons werk draagt het stempel ‘vies’. Binnen het Centrum voor Verduurzamen stellen we daarom alles in het werk om een prettige, veilige en gezonde werkomgeving te creëren voor onze mensen. Zo zorgt ons klimaatsysteem voor een aangenaam binnenklimaat in de zomer en winter en heeft de kantine de uitstraling van een gezellige woonkamer. We zijn er heilig van overtuigd dat werkplezier een grote rol speelt in de uiteindelijke kwaliteit van het geleverde werk en het behoud van onze mensen.

We lopen niet weg

Jouw wereld. Mijn wereld. We nemen daarom onze verantwoordelijkheid en minimaliseren ons gasverbruik, reduceren afvalstromen en brengen onze schadelijke uitstoot voor het milieu terug tot het minimale. Onze visie op een duurzame wereld vraagt om grote financiële investeringen, we deinzen hier niet voor terug. Integendeel, alles wat we doen plaatsen we zelf onder een vergrootglas en daarbij stellen we onszelf telkens weer de vraag: kan het nog duurzamer?

In ons huis voelt iedereen zich thuis

Je werk je leven? Zeker niet! Maar onze verantwoordelijkheid richting onze mensen stopt niet als ze huiswaarts keren. Daarom zijn we er altijd voor ze. Zo bieden we scholings- en taalcursussen aan voor een snelle integratie in de sociale omgeving. Heeft een werknemer financiële problemen? Ook dan bieden we een helpende hand door ze in contact te brengen met de juiste instanties. Is huisvesting een probleem? Dan kom je als werknemer binnen het Centrum voor Verduurzamen in aanmerking voor een huurwoning met ons als verhuurder.

ZIEN ÉN GEZIEN WORDEN

In een wereld waarin globalisering én individualisering nog steeds hoogtijdagen beleven is ‘zien en gezien worden’ helemaal niet zo vanzelfsprekend. Werkgevers vragen veel van hun werknemers en omgekeerd geldt eigenlijk exact hetzelfde. Just-in-time-delivery, (kost)prijsverlaging, wet- en regelgeving en eisen & normeringen, bepalen vandaag de dag vaak de kaders voor de wijze waarop er binnen een bedrijf wordt gewerkt.

Lees meer

Daarbij lijken betrokkenheid en binding over een weer af te nemen. Ons-kent-ons wordt ons-kent-ons-amper of gewoon helemaal niet. Als echt familiebedrijf durven wij hardop uit te spreken dat dit soms best een beetje pijn doet.

In onze employer branding strategie ligt de focus daarom op zien én gezien worden. We zien onze mensen en willen ze echt (leren) kennen. We willen ook dat zij zien waar we goed in zijn en hoe je daar als individu een bijdrage aan kunt leveren, om ons als bedrijf nog beter te maken. Bij het Centrum voor Verduurzamen gaat het om zien en gezien worden. Dit doen we door oprecht in elkaar te investeren als fundament onder wederzijds respect en loyaliteit.