Je bent hier:

Voor alle (extra) veiligheid

Vandaag de dag wordt er voor de dragende constructies van gebouwen steeds vaker gebruik gemaakt van stalen profielen. Omdat deze profielen goed beschermd moet worden tegen de gevolgen van brand (staal vervormt namelijk relatief snel bij hoge temperaturen), dienen ze te worden voorzien van een brandvertragende ‘bekleding’ oftewel een brandwerende coating. Deze bekleding kan bestaan uit speciaal plaatmateriaal of uit een specifieke coating (wanneer de staalconstructie zichtbaar is, kiest men in veel gevallen voor een coating).

Lees meer

Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van brandwerende coatings op alle mogelijke soorten stalen profielen. Dit doen we bij ons op locatie in Veldhoven. Hier hebben we inmiddels veel ervaring opgedaan met uiteenlopende brandwerende verfsystemen voor verschillende toepassingen (de keuze voor een of meer brandwerende coatings is afhankelijk van het formaat van de profielen, de belasting van de constructie en de door de wetgever gestelde eisen (bijvoorbeeld 30, 60, 90 of 120 minuten brandwerendheid, dit kan per gebouw en per verdieping variëren).

GOED OM TE WETEN

Bij brand kan een brandwerende coating van 0,2 tot 2 mm zichzelf opblazen tot een centimeters dikke schuimlaag, die vanaf 250°C ‘staaltemperatuur’ begint te werken. De isolerende werking van dit schuim zorgt ervoor dat het staal een vooraf bepaalde tijd onder de kritieke temperatuur van 400 tot 700°C blijft, waardoor bewoners en bezoekers de tijd hebben om zich uit de voeten te maken (voordat het stalen profiel vervormt en het gebouw instort).
Wanneer we een brandwerende coating voor u aanbrengen, doen we dit altijd in nauw overleg met de (gespecialiseerde…) leverancier.
Er zijn ook speciale, brandwerende coatings voor materiaal dat blootgesteld is aan de buitenlucht.
We kunnen de brandwerende coating tevens voorzien van een extra kleurlaag.
Afmetingen cabine: 10500 x 3800 x 3000 (max. 1000 kilo per product)

De voor- en nadelen van Brandwerende coating

voor-en-nadelen-vinkje

Fabrieksmatig aan te brengen

voor-en-nadelen-kruisje

Zeer lange droogtijden

voor-en-nadelen-kruisje

Zachte coating

Meer informatie

Meer weten over het Centrum voor Verduurzamen of een andere oppervlaktebehandeling?

Vragen?

We helpen je graag verder! Bel 040-2553858, mail naar info@derunmetaalcoating.nl of ga naar de contactpagina.