Je bent hier:

In beitsbaden en sproeikamers

Roestvast staal (rvs) kan gaan roesten wanneer het terechtkomt in een zuurstofarme omgeving, beschadigd is door bewerkingen zoals lassen, buigen en verspanen, of blootgesteld wordt aan bepaalde gassen en vloeistoffen. Om het roesten van rvs tegen te gaan, moet het worden ontdaan van alle mogelijke verontreinigingen. Dit kan op verschillende manieren. Wij doen het door het staal grondig te beitsen/chemisch te behandelen met behulp van een sproeisysteem (sproeibeitsen) of door het onder te dompelen in een bad.

Lees meer

In beide gevallen wordt het staal behandeld met een mengsel van salpeterzuur (HNO3) en waterstoffluoride (HF). Het waterstoffluoride heeft een beitsende werking (waardoor lassen en eventuele gloeihuidresten worden verwijderd) en het salpeterzuur zorgt ervoor dat de chroomoxidehuid over het gehele oppervlak kan herstellen. Het oppervlak wordt hierdoor weer ‘passief’, en dus noemen we dit proces van reinigen en herstellen ook wel passiveren.

rvs 300 serie is onze specialiteit, voor andere rvs series kunt u contact met ons opnemen.

GOED OM TE WETEN

We kunnen het materiaal zodanig voor u behandelen dat er geen ‘vieze’ vingerafdrukken zichtbaar zijn wanneer mensen er met hun handen aan zitten.
Het materiaal wordt na een beitsbehandeling matter dan voorheen.
Roestvast staal kunnen we voor u beitsen als het voorwerp in zijn geheel van rvs is (een combinatie van rvs en ijzer kan niet worden gebeitst).
De afmetingen van onze beitsbaden: 4500 x 1400 x 1400 mm
De afmetingen van de sproeikamers: 5000 x 2000 x 2000 mm
Er is een kans bij het beitsen van RVS producten waar gecoate delen aan zitten, dat de coating los zal laten, ongeacht of het een dompelbeits of sproeibeits behandeling betreft. Wanneer de coating van slechte kwaliteit is, een slechte hechting heeft of niet voor 100% gedekt is (waardoor er vloeistof tussen de coating en het product kan vloeien), gaat dit onherroepelijk problemen geven in het RVS beits proces.

Nóg meer mogelijk

De voor- en nadelen van Beitsen van RVS/INOX

voor-en-nadelen-vinkje

Inwendig te behandelen

voor-en-nadelen-kruisje

Chemisch proces

Meer informatie

Meer weten over het Centrum voor Verduurzamen of een andere oppervlaktebehandeling?

Vragen?

We helpen je graag verder! Bel 040 206 0192, mail naar info@dameco.nl of ga naar de contactpagina.